من، محمدامین نباخته از سال 1387 وقتی فقط 19 سال داشتم، وارد دنیای آموزش شدم و به عنوان معلم ریاضی رفتم سر کلاس. درسته که من کاملا تفریحی وارد این کار شده بودم و دلم میخواست دستم توی جیب خودم باشه و برای خودم درآمدی داشته باشم، ولی انقدری از کارم خوشم اومده بود که الان (وقتی این متن رو مینویسم 3 مهر 1403 هستش) نزدیک 16 ساله که همچنان معلم ریاضی هستم و هنوزم با حس افتخار و عشق به بچهها سر کلاس میرم.
نمیخوام خیلی حرفای بیربط بزنم. یکی از بخشهای جداییناپذیر دنیای آموزش، کتابهای کمکدرسی هستند و من از همون ابتدای ورودم به آموزش، کم و بیش و باهاش درگیر بودم. از بررسی و معرفی کردن کتابهای خوب بازار به بچهها گرفته تا کتابهای ریاضیای که خودم نوشتم. تو این چند سال همیشه دیدم که بچهها برای انتخاب کتاب کمکدرسی دچار چالش هستن. بعضیها از معلمشون میپرسن، بعضیها نگاه میکنن ببینن شاگرد زرنگ کلاس چه کتابی میخونه و روشهای دیگهای که هر کدومش ایراد خاص خودش رو داره! چرا ایراد داره؟ برای اینکه اگر معرفی و خرید کتاب به درستی صورت میگرفت، آخر سال کتابهای کمکدرسی بچهها نو و تمیز نمیموند. این موضوع حتما برای شما هم اتفاق افتاده که با یه کتابی اصلا ارتباط برقرار نکرده باشید و ازش هیچ استفادهای نکرده باشید. خب طبیعتا در چنین حالتی پول و انرژی و زمان شما هدر رفته!
با این نگاه، سال 1395 اولین بار سایت چیبخونم رو طراحی کردیم. در سالهای اول بیشتر درگیر این بودیم که بتونیم به یک طبقهبندی درست و اصولی از کتابها برسیم. سعی کردیم کتابها رو براساس اهدافشون و پایههای تحصیلی طبقهبندی کنیم. از سال 1397 شروع به نقد کردن کتابها کردیم. یعنی سعی کردیم برای کتابها محتوای مفید و جامعی رو تولید کنیم که خواننده سایت اونو بخونه و قبل از خرید کتاب با نقاط ضعف و قوت کتاب آشنا بشه. این کار اصلا ساده نبود و حتی از طرف بعضی مولفها تهدید هم شدیم! ولی پا پس نذاشتیم و الان برای چیزی حدود 2000 کتاب محتوای غنی و بدردبخوری نوشتیم که قبل از خرید بتونید اونارو بخونید و با دید و اطلاعات کافی اقدام به خرید کنید.
در شروع این کار یه تیم سهنفره تشکیل شد که شامل من، برادرم (علی نباخته) و رفیق خوبمون (محمود حمیدزاده) بود. کمکم تیم بزرگتر شد و الان حدود 10 نفر هستیم. آدمای زیادی به تیم اضافه شدن و از تیم جدا شدن که تکتکشون در رشد و شکوفایی چیبخونم موثر بودن، اما این تیم سهنفره در هر شرایطی پای کار بودن و از هیچ کمکی برای توسعه چیبخونم دریغ نکردن.