logo
روش های مدیریت زمان
0

روش های مدیریت زمان

یوتیوب، اینستاگرام، توییتر، تلگرام… یوتیوب، اینستاگرام، توییتر و … . امروزه تنوع و جذابیت شبکه‌های اجتماعی باعث شده دانش‌آموزان زمانی را که باید به مطالعه بپردازند، صرف چرخیدن در انواع و اقسام شبکه‌های اجتماعی کنند.

مدیریت زمان، از مهم‌ترین ترفندهایی است که یادگیری آن، کمک می‌کند از زمان خود بهترین استفاده را کرده و در طول روز کارهای بیشتری را به انجام برسانید. مدیریت کردن زمان، با وجود مزایای بی‌شمار، کار چندان پیچیده‌ای نیست. با ما همراه باشید تا 10 راه‌کار موثر در مدیریت زمان را یاد بگیریم.

10 راهکار مدیریت زمان برای دانش‌آموزان

زمان، یکی از باارزش‌ترین دارایی‌ها برای همه، به خصوص دانش‌آموزان است. تلاش برای حفظ تعادل بین گرفتن نمرات خوب، ورزش کردن و داشتن یک شغل پاره وقت و همچنین اختصاص وقت به لذت بردن از سرگرمی‌هایی مثل چرخیدن در شبکه‌های اجتماعی یا دنبال کردن سریال‌های موردعلاقه‌مان می‌تواند غیرممکن به نظر برسد.

فالو کردن اینستاگرام

به همین دلیل است که مدیریت زمان برای دانش‌آموزان بسیار مهم است. چون با این کار نه تنها در دستیابی به اهداف خود موفق و خوشحال خواهید بود، بلکه سلامت ذهنی و جسمی خود را نیز حفظ خواهید کرد!

10 راهکار مدیریت زمان برای دانش‌آموزان

1.یک برنامه زمانی شخصی بچینید

بدیهی است که برنامه روزمره هر فرد، با دیگران متفاوت است. بنابراین بهتر است یک برنامه شخصی‌سازی‌شده و مخصوص خود، برای روزهای هفته بچینید. به این برنامه، ابتدا تعهدات ثابتی مانند کلاس‌ها یا شیفت‌های کاری خود را اضافه کرده، سپس در آن جلسات مطالعه، برنامه‌های فوق برنامه، کارهای خانه و وظایف و مشارکت‌های اجتماعی را بنویسید.

ریتم شخصی هر روز خود را بررسی کنید. اگر معمولاً روز خود را با انرژی شروع می‌کنید، ساعات ابتدایی را برای مطالعه یا انجام کارهای روزمره برنامه‌ریزی کنید. اگر انرژی‌تان در بعدازظهرها کمتر است، آن را به استراحت، دیدن تلویزیون یا دیدار با دوستان، اختصاص دهید.

داشتن برنامه‌ای که بر اساس نیازها و عادات شما طراحی شده باشد، به استفاده بهینه از زمان در طول روز، کمک می‌کند. به‌علاوه، دانستن اینکه دقیقاً چه زمانی باید به مطالعه بپردازید یا اینکه چه روزهایی باید تکالیف خود را بنویسید، کمک می‌کند از تلاش برای انجام همه کارها در یک روز جلوگیری کنید.

2.یک زمان مشخص را برای انجام هر کار، تعیین کنید

تعیین یک زمان مشخص، برای انجام یک کار یا وقت گذاشتن روی یک سرگرمی می‌تواند در مدیریت بهتر زمان، بسیار موثر باشد. عدم برنامه‌ریزی و انجام کارها در زمانی که فکر می‌کنید برایتان جذاب‌تر است، می‌تواند تبدیل به عادت بدی شود.

یک زمان مشخص را برای انجام هر کار، تعیین کنید

اگر قصد دارید از ساعت 14 تا 17:30 مطالعه کنید، سعی کنید تمرکز خود را از ساعت 14 تا 17:30 روی مطالعه بگذارید و به کار دیگری مشغول نشوید.این محدودیت زمانی به شما کمک می‌کند تمرکز کرده و بهره وری‌تان را بیشتر کنید. همچنین به شما این امکان را می‌دهد که زمان بیشتری برای انجام فعالیت‌های موردعلاقه‌تان داشته باشید.

بیشتر بخوانید: وسایل مورد نیاز برای درس خواندن کنکوری‌ها

3.کارهای سنگین و زمان‌بر را به چند بخش، تقسیم کنید

اگر در برنامه‌تان با وظیفه‌ای سنگین روبه‌رو شده‌اید که از انجامش واهمه دارید، بهتر است آن را به چند بخش کوچک‌تر، تقسیم کنید. با انجام این کار، می‌توانید روزانه بین 10 الی 15 دقیقه روی هر بخش، زمان گذاشته و سنگین‌ترین وظایف را در طی چند روز به پایان برسانید.

4.برنامه‌ریزی‌ هایتان را ثبت کنید

اگر می‌خواهید مهلت تحویل یک مقاله مهم را فراموش نکنید یا در شب امتحان زیست، قرار شام با دوستانتان نگذارید، بهتر است برنامه‌ریزی‌هایتان را در جایی بنویسید. اگر برنامه‌ریزی‌ها را یادداشت نکنید، به راحتی تاریخ، زمان و مکان ملاقات با افراد را فراموش خواهید کرد.

بنابراین بهتر است برنامه‌های زمانی‌تان را با همه جزئیات در یک برنامه یا تقویم ثبت کنید و با مراجعه به آن، به صورت دقیق همه چیز را زیر نظر داشته باشید. اگر از تقویم فیزیکی استفاده می‌کنید، بهتر است آن را روی دیوار بالای تختتان بچسبانید یا از انواع پلنر استفاده کنید و همیشه آن را به همراه داشته باشید.

برنامه‌ریزی‌ هایتان را ثبت کنید

اگر تقویم دیجیتالی را ترجیح می‌دهید، هر روز ابتدا آن را بررسی کنید و رویدادهای مهم آن روز را به خاطر بسپارید. برای بهره‌وری بیشتر، آن را به برنامه‌های دیگر خود، مانند ایمیل، متصل کنید. قبل از مهم‌ترین کارها یا در روزهای شلوغ، یادآور (Reminder) تنظیم کنید. این هشدار صوتی، تضمین می‌کند که جزئیات فراموش نشده و برای انجام کارها فرصت کافی دارید.

بهترین برنامه‌های تقویم دیجیتال رایگان عبارتند از:

  • تقویم گوگل
  • تقویم Outlook

5.اولویت‌ بندی کنید

گاهی اوقات ممکن است مجبور باشید در مدت زمان بسیار کم، حجم زیادی از کار را انجام دهید. در این موارد، بهتر است قبل از شروع کار، چند دقیقه برای ارزیابی اولویت‌ها وقت بگذارید. باید بررسی کنید که انجام چه وظایفی، فوری‌تر است و کدام کارها را می‌توان به تعویق انداخت.

بهتر است کارهایی که ساده‌تر هستند و نیاز به تمرکز زیادی ندارند را اول از همه از سر راه بردارید. با این کار می‌توانید چند مورد از لیست کارها را خط زده و بدون از دست دادن انرژی زیاد، از فشار کاری بکاهید. برنامه خود را در روزهایی که وقت کمتری دارید، خلوت‌تر نگه دارید تا از تمرکز روی کارها و وظایف مهم‌تر باز نمانید.

6.برای انجام کارها به بهترین شکل، وقت بگذارید

کمبود وقت، بهانه‌ای برای درست انجام ندادن کارها نیست. با برنامه‌ریزی می‌توانید زمان لازم برای هر کار را به آن اختصاص دهید. برای انجام هرکاری به نحو احسن، زمان مورد نیاز را محاسبه کنید و برای به پایان رساندن آن، وقت بگذارید. بهتر است در زمان مشخص شده، تنها روی انجام یک کار، تمرکز کرده تا جزئیات را فراموش نکنید.

برای انجام کارها به بهترین شکل، وقت بگذارید

7.عوامل برهم‌ زننده تمرکز را محدود کنید

مشارکت در فعالیت‌های خارج از مدرسه، عالی است و می‌تواند مزایای زیادی مانند ملاقات با افراد جدید و پیدا کردن مهارت‌های جدید را داشته باشد، اما توجه داشته باشید که تعهد بیش از حد و گذاشتن وقت روی مشغولیت‌های غیر درسی، می‌تواند دلیل اصلی ضعف در مدیریت زمان باشد.

شما فقط 24 ساعت در روز فرصت دارید، بنابراین اگر تمام آن را صرف تعهد کارهای بی‌اهمیت و مشغولیت‌های ذهنی بی‌مورد کنید، در پایان روز، برای تمرکز روی تعهدات مهم‌تر، بیش‌ازحد خسته خواهید بود. یافتن تعادل بین فعالیت‌ها، کلیدی‌ترین راه‌کار مدیریت زمان است.

8.زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید

با مدیریت زمان، نباید فقط روی انجام کارها تمرکز کنید، بلکه در برنامه‌ریزی‌ها باید اطمینان حاصل کنید که خود و سلامت روانی‌تان را در اولویت قرار داده‌اید. در برنامه زمانی خود همیشه زمانی را به استراحت و خستگی در کردن اختصاص دهید.

کتاب خواندن، فیلم دیدن یا وقت گذراندن در شبکه‌های اجتماعی، دانستن اینکه زمانی برای استراحت و انجام کارهایی که از آن لذت می‌برید دارید، می‌تواند ذهنتان را آرام کند. استراحت کنید و با ذهنیتی متمرکزتر به فعالیت خود بازگردید. فراموش نکنید که داشتن ذهنی پرمشغله، به‌هم‌ریخته و بی‌نظم می‌تواند در درازمدت، کارآیی شما را کمتر ‌کند.

زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید

بیشتر بخوانید: چگونه از آموزش مجازی بیشترین استفاده را ببریم؟

9.واقع‌ بین و انعطاف ‌پذیر باشید

هنگام تعیین زمان برای کارها، واقع‌بین باشید و به خود سخت نگیرید. اگر از مدت زمان لازم برای یک وظیفه، مطمئن نیستید، بهتر است کمی زمان اضافه برای آن تعیین کنید. این کار می‌تواند پایبندی به برنامه‌ریزی زمانی را آسان‌تر کند. باید بدانید که شروع مدیریت زمان به معنی پایبندی به یک برنامه سفت و سخت نیست و باید به خود فضایی برای تغییر بدهید.

10.زمان‌ بندی خود را ارزیابی کنید

هر چند وقت یک بار، میزان پایبندی‌تان به برنامه‌ریزی‌ها را ارزیابی کنید. سعی کنید با جایزه دادن به خود، انگیزه‌تان را برای دنبال کردن برنامه‌ها و تعهدات مشخص‌شده بالاتر ببرید.

نتیجه گیری

در نهایت بهتر است در همه حالات، مثبت‌اندیشی خود را حفظ کنید و با برهم‌خوردن زمان‌بندی‌ها به خود سخت نگیرید. زندگی سرشار از اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی است و به همین دلیل هم نمی‌توان هیچ برنامه زمانی‌ای را موبه‌مو پیش برد. لطفا نظر خود را در مورد این مقاله در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

مفید بود؟
0
0
بدون دیدگاه
  • هنوز دیدگاهی ارسال نشده است.