logo
برچسب ها:
نحوه پذیرش و ادامه تحصیل دیپلمه های فنی و حرفه ای و کاردانش
6

نحوه پذیرش و ادامه تحصیل دیپلمه های فنی و حرفه ای و کاردانش

ادامه تحصیل برای دانش آموختگان فنی و حرفه ای

دارندگان دیپلم فنی و حرفه ای می توانند در صورت تمایل تحصیلات خود را مطابق با مندرجات دفترچه ثبت نام و انتخاب رشته کنکور کاردانی فنی و حرفه ای در رشته های با کنکور و یا بدون کنکور کاردانی فنی و حرفه ای ادامه دهند.

توجه داشته باشید که فارغ التحصیلان هر یک از رشته های فنی و حرفه ای می توانند در رشته متناسب با مدرک دیپلم خود به ادامه تحصیل بپردازند، بنابراین جهت تحصیل در رشته های بدون کنکور کاردانی فنی و حرفه ای باید بدانید که آیا رشته مورد نظر شما جزء رشته های بدون کنکور کاردانی فنی و حرفه ای است یا خیر؟

علاوه بر دانشگاه های فنی و حرفه ای، دانشگاه های علمی کاربردی، موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و همچنین دانشگاه آزاد از جمله انتخاب های دانش آموزانی است که مدرک دیپلم فنی و حرفه ای خود را اخذ نموده و قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند.

مشاوره خرید کتاب درسی دکستاپ

لازم به ذکر است که برای تحصیل در رشته های بدون کنکور هر کدام از دانشگاه های مذکور، نیازی به متناسب بودن رشته تحصیلی دیپلم فنی و حرفه ای با رشته دانشگاهی نمی باشد.

البته این دست از متقاضیان می توانند در کنکور سراسری نیز شرکت نموده و شانس خود را برای تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه های روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پردیس خودگردان، غیرانتفاعی، پیام نور و دانشگاه آزاد نیز امتحان کنند.

توجه داشته باشید که داوطلبان نظام قدیم تنها با ارائه مدرک کاردانی و یا مدرک پیش دانشگاهی امکان ثبت نام کنکور سراسری را خواهند داشت، اما متقاضیان دارای دیپلم نظام جدید، منعی برای شرکت در کنکور ندارند.

مزایای تحصیل در رشته های فنی و حرفه ای

از مزایای تحصیل در رشته های فنی و حرفه ای می توان به سهولت ورود فارغ التحصیلان این رشته به بازار کار اشاره کرد. از آن جایی که اساس رشته های فنی و حرفه ای کارهای عملی و کارگاهی می باشد، فارغ التحصیلان این رشته زودتر مهارت خود را در شغل انتخابی خود به ظهور می رسانند و به دلیل نیاز اساسی کشور به نیروی انسانی متخصص و فنی در همه زمینه ها، دانش آموزان این رشته بعد از فارغ التحصیلی با بازار کار مناسبی رو به رو می شوند.

ادامه تحصیل برای دانش آموختگان کاردانش

دارندگان مدرک دیپلم شاخه کاردانش همانند دانش آموزانی که در رشته های تحصیلی فنی حرفه ای تحصیل کرده اند، راه مشابهی را جهت ادامه تحصیل در پیش دارند. بنابراین این دست از دانش آموختگان می توانند به هر یک از روش های زیر تحصیلات خود را در مقاطع دانشگاهی ادامه دهند:

  • شرکت در آزمون دوره کاردانی پیوسته پس از اخذ مدرک دیپلم در شاخه کاردانش
  • تحصیل در رشته های بدون کنکور دانشگاه های فنی و حرفه ای، علمی کاربردی، غیرانتفاعی و یا آزاد (تحصیل در هر یک از رشته های بدون کنکور مستلزم متناسب بودن رشته انتخابی با مدرک دیپلم کاردانش داوطلبان می باشد)
  • شرکت در کنکور سراسری هر یک از گروه های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان های خارجی پس از گذراندن دوره پیش دانشگاهی و اخذ مدرک مربوطه برای فارغ التحصیلان نظام قدیم و داشتن مدرک دیپلم برای دانش آموختگان نظام جدید

لازم به ذکر است که داوطلبان نظام قدیم تنها با ارائه مدرک کاردانی و یا مدرک پیش دانشگاهی امکان ثبت نام کنکور سراسری را خواهند داشت اما متقاضیان دارای دیپلم نظام جدید، منعی برای شرکت در کنکور ندارند.

حتماً بخونید: مقاطع و دوره‌های آموزشی جهت ادامه تحصیل دیپلمه های فنی و حرفه ای و کاردانش

16 دیدگاه
  • lyrdahydryan12@gmail.com پاسخ دهيد 12 / 04 / 1403

    سلام من مدرک کاردانش را بگیرم میتوانم درجه دار شوم وچه درجه ای می‌دهند برای این مدرک