پست قبلی آشنایی با دانشگاه امام صادق (ع) پست بعدی برنامه آزمون های آزمایشی سال تحصیلی 1400-1401 آشنایی با دانشگاه هنر تهران

آشنایی با دانشگاه هنر تهران

0 رای 0
آشنایی با دانشگاه هنر تهران

8

تاریخچه و توضیحات کلی دانشگاه هنر تهران

دانشگاه هنر تهران یک دانشگاه دولتی در شهر تهران می باشد که بزرگترین دانشگاه جهت تحصیل در رشته های هنری در کشور ایران می باشد. این دانشگاه در سال 1358 با ادغام 5 موسسه آموزشی عالی هنر قبل از انقلاب تشکیل شد که این موسسات عبارتند از: دانشکده هنرهای دراماتیک، دانشکده هنرهای تزئینی، دانشگاه فارابی، هنرستان عالی موسیقی و هنرکده موسیقی ملی.

با گسترش و توسعه کمی و کیفی فعالیت های آموزشی و پژوهشی دانشگاه از جمله ایجاد رشته های متعدد در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و رشد جمعیت دانشجویی، این مجتمع بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی از سال ۱۳۷۰ به دانشگاه هنر تغییر نام داد و با چهار دانشکده هنرهای کاربردی، هنرهای تجسمی، سینما و تئاتر و پردیس اصفهان فعالیت خود را ادامه داد.

دانشکده موسیقی در سال 1373 و دانشکده معماری و شهرسازی در سال 1380 پس از اخذ مجوز به مجموعه دانشکده های دانشگاه هنر افزوده شدند. دانشکده پردیس اصفهان نیز از سال 1379 بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی از مجموعه دانشگاه هنر منتزع شد.

این دانشگاه در زمینه توسعه تحصیلات تکمیلی نیز گام هایی مؤثر برداشته است که از اهم آن ها می توان به برنامه ریزی و برگزاری دوره دکترای پژوهش هنر برای اولین بار در کشور توسط این دانشگاه اشاره کرد.

دانشگاه هنر در حال حاضر دارای پنج دانشکده است که در شهرهای تهران و کرج واقع شده اند و در مجموع شامل 16 رشته در مقطع کارشناسی، 16 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و سه رشته در مقطع دکترا است. دانشکده هنرهای تجسمی از سال 1386 به پردیس ولیعصر و کنار دانشکده هنرهای کاربردی منتقل شده است. این دانشگاه دولتی به صورت دوره های روزانه و شبانه دانشجو می پذیرد.

دانشکده ها، پردیس ها، مقاطع و رشته های دانشگاه هنر تهران

دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه هنر تهران (تهران – پردیس باغ ملی) شامل رشته های دکتری و کارشناسی ارشد مرمت اشیاء فرهنگی-تاریخی، کارشناسی ارشد مطالعات موزه، کارشناسی ارشد مرمت و احیا بناها و بافت های تاریخی، دکتری و کارشناسی ارشد پژوهش هنر، کارشناسی ارشد هنر اسلامی، کارشناسی ارشد فلسفه هنر، دکتری مطالعات تطبیقی هنر می باشد.

  • دانشکده هنرهای تجسمی دانشگاه هنر تهران (تهران – پردیس باغ ملی) شامل رشته های: گرافیک، نقاشی، مجسمه سازی، عکاسی و تصویرسازی.
  • دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران (تهران – پردیس باغ ملی) شامل رشته های سینما، نمایش (تئاتر)، ادبیات نمایشی و پویانمایی (انیمیشن).
  • دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر تهران (تهران – پردیس ولیعصر) شامل رشته های طراحی صنعتی، صنایع دستی، طراحی پارچه و لباس، چاپ و فرش.
  • دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر تهران (کرج – پردیس بین المللی فارابی) شامل رشته های معماری، شهرسازی، معماری داخلی، برنامه ریزی شهری و منطقه ای، معماری و انرژی و مدیریت پروژه و ساخت.
  • دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران (کرج – پردیس بین المللی فارابی) شامل رشته های نوازندگی سازهای جهانی، موسیقی نظامی، نوازندگی سازهای ایرانی و آهنگسازی.

امکانات صنفی و رفاهی دانشگاه هنر تهران

خوابگاه

اولویت تعلق خوابگاه با دانشجویان روزانه غیر تهرانی و سپس تحت شرایطی دانشجویان شبانه است و برای دانشجویان پردیس چنین امکانی فراهم نیست. برای دانشجویانی که به هر دلیلی خوابگاه به آنها نرسد خوابگاه های خودگردان وجود دارد که دانشجو باید متحمل پرداخت هزینه شود اما این خوابگاه ها تحت نظارت دانشگاه است و هزینه آن به نسبت اجاره آپارتمان بسیار مناسب می باشد.

تهیه صبحانه و شام در خوابگاه با هزینه دانشجویی و ثبت نام از طریق سامانه تغذیه در هفته قبل صورت می گیرد و غذا تحویل اتاق دانشجو می شود. بدیهی است که برای ناهار نیز ثبت نام ازطریق سایت انجام شده ولی در سلف مخصوص هر دانشکده سرو می شود.

انتخاب منوهای وعده های غذایی با دانشجوست و به تعداد ثبت نام شده در اختیار دانشجو قرار می گیرد. امکانات ورزشی، حمام، لباس شویی، آشپزخانه، اتاق مطالعه و اتاق کار در هر ساختمان خوابگاه به میزان قابل قبولی فراهم است.

امکانات علمی

در دانشگاه هنر تهران هر مجتمع دانشگاهی به صورت مجزا، مجهز به کتابخانه ها و سایت های کامپیوتر متناسب با رشته، تجهیز شده می باشد (به طور مثال دانشجویان ارشد انیمیشن دانشکده سینما و تاتر به تعداد قابل قبولی اینتوس و سیستم پی سی دسترسی دارند که از ملزومات این رشته است).

کتابخانه مرکزی دانشگاه هنر واقع در دانشگاه هنرهای کاربردی با سالن مناسب، برای مطالعه و امانت کتاب می باشد. دانشجویان کارشناسی ارشد حداکثر 14 عنوان کتاب را برای حداقل 2 هفته (با تمدید اعتبار 5 مرحله) می توانند امانت بگیرند.

کتابخانه مرکزی با برخی کتابخانه های دیجیتال هنری مطرح دنیا مثل ابسکو (EBSCO) قرارداد همکاری امضا نموده و دسترسی به منابع مطالعاتی آنها بدون پرداخت هزینه امکانپذیر می باشد.

همچنین دسترسی به اینترنت با سرعت مناسب نیزدر خود فضای دانشگاهی و خارج از آن، با کمک وی پی ان های مخصوص، با داشتن شماره دانشجویی تا سقف 12 گیگا بایت در ماه امکان پذیر است.

نکته جالب توجه در برخی رشته ها مثل سینما، انیمیشن، عکاسی و… است که در برخی سال ها امکان انجام پروژه های اکسچنج دانشجویی میان دانشگاه هنر و دانشگاه های مطرح غیر ایرانی همچون دانشکده فیلمسازی بابلزبرگ آلمان اتفاق میفتد که انتخاب دانشجویان با توجه به رزومه و فعالیت های دانشجویی آن ها و قابلیت زبان انگلیسی صورت می گیرد.

امکانات تفریحی – رفاهی

برای هر ترم متناسب با شرایط دانشجویان امکان گرفتن وام های دانشجویی با داشتن ضامن یا چک کارمندان دولتی امکان پذیر است. همچنین دانشگاه امکانات ورزشی مناسب و تخفیف های خوبی را برای باشگاه های خاص و مجهز که خود معرفی می کند فراهم کرده. به طورمثال استفاده از برخی استخرهای مطرح ورزشی با پرداخت 50 درصد هزینه ورودی حقیقی آن و…

از دیگر امکانت رفاهی، استفاده از پزشکان و مشاوران مراکز درمانی به صورت رایگان می باشد که در شرایط کنونی بسیار کمک بزرگی به ارتقای روحیه دانشجویان خواهد بود. همچنین برگزاری تورهای زیارتی و سیاحتی دانشجویی با حداقل هزینه در داخل تهران یا خارج از آن از دیگر امکانات فراهم شده توسط دانشگاه هنر است.

برگزاری مسابقات ورزشی و تفریحی مناسب مثل طناب کشی و… برگزاری جشن ها و فستیوال های مناسبتی و فصلی مثل برگریزان پاییزی در حیاط دانشکده کاربری که فرصت خلق عکس های هنرمندانه ای را فراهم می آورد نیز از دیگر امکانات تفریحی این دانشکده است.

تشکل های دانشجویی شامل بسیج دانشجویی، انجمن های علمی، اسلامی و رفاهی، در دانشکده های مختلف با رای گیری دانشجویان داوطلب هر رشته به صورت رسمی هر ساله اتفاق می افتد و در این بین تشکیل گروه های دانشجویی برای انجام فعالیت های تیمی نیز بسته به سلیقه و نظردانشجویان امکانپذیر و بعضاً مورد حمایت دانشگاه است.

مراکز پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه هنر تهران

دانشگاه هنر تهران دارای یک پژوهشکده به نام پژوهشکده هنر می باشد که به اهتمام معاونت پژوهشی و موافقت اصولی شورای گسترش آموزش عالی مورخ 1393/11/26 به صورت تقاضا محور با سه گروه پژوهشی به شرح ذیل تأسیس گردید:

  • گروه پژوهشی محیط شهری پایدار
  • گروه پژوهشی خانه و مسکن
  • گروه پژوهشی تاریخ تطبیقی هنر ایران

پژوهشکده هنر از یک سو به تحقیقات مبنایی درحوزه نظریه هنر و از سوی دیگر به تحقیقات کاربردی برای عملیاتی سازی دانش در ایران می پردازد که با ایجاد ارتباطات مؤثر با نهادهای علمی، اجرایی و اجرای طرح های تحقیقاتی و برگزاری نشست های تخصصی پلی میان دانشگاه و سایر نهاد ها می باشد.

جایگاه علمی و پژوهشی دانشگاه هنر تهران در ایران و دنیا

بر اساس رتبه بندی اعلام شده توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، دانشگاه هنر تهران پس از دانشگاه هنر اصفهان در رتبه دوم بین دانشگاه های برتر هنر کشور قرار دارد.

فارغ التحصیلان سرشناس دانشگاه هنر تهران

از فارغ التحصیلان نام آشنای دانشگاه هنر تهران می توان افراد زیر را نام برد:

  • حسین محمد علیزاده | موسیقی دان، ردیف دان، آهنگ ساز، پژوهش گر و نوازنده تار و سه تار اهل ایران و نامزد دریافت ۳ جایزه گرمی
  • هومن خلعتبری | نوازنده پیانو، رهبر ارکستر و اپرا
  • آزیتا حاجیان | بازیگر
  • لیلا اوتادی | بازیگر
  • مهراوه شریفی نیا | بازیگر
  • گوهر خیر اندیش | بازیگر
  • ابوالفضل پور عرب | بازیگر
  • ابراهیم حاتمی کیا | کارگردان، نویسنده، تدوینگر، و فیلمبردار ایرانی
  • محسن نامجو | آهنگساز، خواننده، نوازنده سه تار، گیتار، و ترانه سرای ایرانی
0 از 5 (0)
? امتیاز شما در رابطه با این مقاله

9 دیدگاه

آشنایی با دانشگاه هنر تهران


  1. سلام آقای نامجو فارغ التحصیل نشدن و دانشجوی انصرافی هستند

    پاسخ دهید
  2. سلام خسته نباشید
    دانشگاه هنرهای کاربردی تهران بدون کنکور هم میشه ثبت نام کرد؟(با دیپلم تجربی)

    پاسخ دهید
  3. سلام وقتتون بخیر باشه یه سوال دارم اینکه فرق دانشگاه هنر با دانشکده هنر دانشگاه تهران در چیست ؟ آیا این دو با هم متفاوتند یا یکی هستند ؟ ممنون میشم پاسخگو باشید ??

    پاسخ دهید
    • سلام مدرک دانشگاه هنر تهران به اندازه مدرک دانشگاه تهران برای اپلای معتبر هست؟

      پاسخ دهید
      • بله معتبره. منتها کلا بیس رشته های هنر برای اپلای مناسب نیست.

        پاسخ دهید
    • متفاوتند.

      پاسخ دهید
      • باسلام دانشگاه هنر برای استان البرز بوده که الان تهران صاحبش شده و خیلی جالب که دانشگاه هنرکرج برای فروش گذاشتن

        پاسخ دهید
      • سلام تفاوت دانشگاه هنر و دانشکده هنر چیه میشه توضیح بدید؟

        پاسخ دهید
  4. سلام دانشگاه هنر رو خیلی دوست دارم و ب بهترین دانشگاه ک دوست دارم هست و خیلی خیلی به رشته بازیگری علاقه مندم

    پاسخ دهید

برای ارسال دیدگاه، وارد حساب کاربری خود شوید وارد حساب کاربردی شوید