پست قبلی زمان ثبت نام در آزمون سراسری سال ۹۸ پست بعدی آشنایی با دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) آشنایی کامل با رشته ی داروسازی

آشنایی کامل با رشته ی داروسازی

0 رای 0
آشنایی کامل با رشته ی داروسازی

5

آشنایی کامل با رشته ی داروسازی

بسیارى از مردم و از جمله تعداد قابل توجهى از داوطلبان آزمون سراسرى درک صحیحى از رشته ­ى داروسازى ندارند. آنها نمیدانند که شغل فارغ التحصیلى داروسازى، داروفروشى نیست و حتى هدف این رشته نیز فقط تربیت داروساز نمیباشد. چرا که داروسازى تنها یکى ازتخصص هاى فارغ التحصیلان این رشته می باشد. باید دانست که در علم پزشکى براى مداواى یک بیمار، روش هاى متعددى از جمله دارودرمانى، جراحى و روان درمانى وجود دارد که در این میان دارودرمانى به عنوان متداول ترین شیوه در تمام دنیا شایع است و رشته ى داروسازى رشته اى است که در همین زمینه با بیماران و مردم مرتبط میگردد.

همچنین یک داروساز در صورت ناموفق بودن رژیم دارودرمانى باید علل عدم موفقیت را بررسى نماید. از همین رو میتوان گفت رشته ى داروسازى بخشى از علوم پزشکى است که در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسى وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحران هاى بیمارى زا نقش ایفا می کند. به عبارت دیگر رشته ى داروسازى به شناخت ماده مؤثر، فرموله کردن این ماده (تبدیل ماده مؤثره به فرمى که قابل مصرف براى بیمار باشد، مثل قرص، کپسول، شربت یا استفاده از روش هاى تزریقى) و بررسى اثرات دارو بر بدن بیمار میپردازد.

شاید جالب باشد که بدانید حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد علت ناموفق بودن شیوه مداواى یک بیمار، به دارو مربوط میشود؛ یعنى کیفیت دارو، انتخاب نوع دارو و نحوه استفاده از دارو میتواند اثر دارو را تضعیف کند و این وظیفه ى یک داروساز است که علت را تشخیص دهد و در این زمینه پزشک معالج را راهنمایى کند. داروسازى تلفیقى از علوم پایه و بالینى است و به همین دلیل توانمندى در دروس فیزیک، شیمى و زیست شناسى براى این رشته ضرورى است. همچنین دانشجوى این رشته براى ارائه خدمات به بیماران باید بتواند با افراد به درستى ارتباط برقرار کرده و خوب صحبت کند و درضمن فردى سخت کوش و جدى باشد. چون دروس این رشته بسیار فراگیر و متنوع بوده و هم جنبه حفظى و هم جنبه تحلیلى دارند و در نتیجه به همت و تلاش قابل توجه نیاز دارد.

حدود ۹۰ درصد فارغ التحصیلان این رشته جذب بازار کار میشوند که از این میان بیش از ۸۰ درصد جذب داروخانه ها و مابقى در صنایع داروسازى (صنعت ساخت و کنترل دارو) و کارخانه هاى آرایشى-بهداشتى مشغول به کار میشوند یا در کارهاى اجرایى وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکى فعالیت میکنند. از سوى دیگر در حال حاضر حدود ۹۷ درصد دارو هاى مورد نیاز کشور (از نظر عددى) در کارخانه هاى متعدد داروسازى داخل کشور ساخته میشود و بدون شک این کارخانه ها به کارشناسان داروسازى نیاز دارند. این در حالى است که اکثر کارخانه هاى داروسازى کشور داراى واحدى به نام واحد تحقیقات هستند و امکان فعالیت هاى تحقیقاتى براى فارغ التحصیلان علاقه مند مهیا است.

 

آشنایی کامل با رشته ی داروسازی – درس های دانشگاهی :

  • دروس پایه : بیولوژى نظرى، فیزیک نظرى، ریاضیات پایه و مقدمات آمار، شیمى عمومى، بیوشیمى، فیزیولوژى، شیمى آلى، تشریح، اصول خدمات بهداشت، آمار حیاتى، شیمى تجزیه، میکروب شناسى نظرى و عملى، انگل شناسى و قارچ شناسى، ایمونولوژى، کمک هاى اولیه و کامپیوتر.
  • دروس تخصصى : گیاه شناسى دارویى، اشکال دارویى، تغذیه و رژیم درمانى، مواد خوراکى نظرى، مدیریت در داروسازى، درمان شناسى، اطالاعات دارویى، شیمى دارویى، فارماکولوژى، مفردات پزشکى، فراورده هاى دارویى بیولوژیکى، فیزیکال فارماسى، روش هاى دستگاهى، سم شناسى، بیوفارماسى، داروسازى صنعتى، کنترل میکروبى دارویى، کارآموزى صنعت، زبان تخصصى، مقدمات داروسازى، گیاه شناسى داروسازی و کارآموزى داروخانه (بیشتر درس هاى این رشته همراه با آزمایشگاه ارائه میشود).

 

آشنایی کامل با رشته ی داروسازی – ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

پس از اخذ مدرک دکتراى عمومى داروسازى به شرط داشتن معدل کل بالاتر از ۱۵، دانشجو میتواند درامتحان دوره ى تخصصى شرکت کند. دانشجویان پذیرفته شده در دوره ى تخصصى بسته به گرایش تحصیلى خود، واحد هاى گوناگون و متنوع دیگرى را (تقریباً ۴۰ واحد) در سطح پیشرفته و تخصصى میگذرانند که بخش عمده ى آن پایان نامه ى تخصصى است. قبل از انتخاب پایان نامه تخصصى، دانشجو باید در امتحان جامع تخصصى که در سطح کشور برگزارمیشود، نمره ى قبولى را کسب نماید. سرانجام پس از نگارش و دفاع از پایان نامه به اخذ مدرک دکتراى تخصصى (P.h.D) نایل می آید.

رشته هاى تخصصى داروسازى که در حال حاضر در داخل کشور ارائه میگردند عبارت اند از: شیمى دارویى، فارماکوگنوزى، سم شناسى، داروشناسى، فارماسیوتیکس، داروسازى بالینى، بیوتکنولوژى دارویى، داروسازى هسته اى یا رادیوفارماسى، اقتصاد و مدیریت دارو. علاوه بر تخصصهای فوق الذکر که در کشور ما دایر می باشند، با توجه به پیشرفت شگرفی که علم داروسازی در سطح جهان با آن روبروست، گرایشهای تخصصی جدیدتری نیز راه اندازی و در حال اجرا می باشند که از جمله آنها میتوان به فارماکواپیدمیولوژى، فارماکوژنتیک، ایمونوفارماکولوژى و مدیریت دارویى (Pharmaceutical management) اشاره کرد.


 

حتمن بخونید :

0 از 5 (0)
? امتیاز شما در رابطه با این مقاله

0 دیدگاه

آشنایی کامل با رشته ی داروسازی


هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

برای ارسال دیدگاه، وارد حساب کاربری خود شوید وارد حساب کاربردی شوید