پست قبلی بهترین کتاب های درس ریاضی برای کنکور تجربی 1404 بهترین اشعار ترجمه شده شاعران آمریکایی

بهترین اشعار ترجمه شده شاعران آمریکایی

0 رای 0
بهترین اشعار ترجمه شده شاعران آمریکایی
بهترین اشعار ترجمه شده شاعران آمریکایی

8

«شعر» یک تجربه شخصی بسیار با ارزش، هم برای نویسنده و هم برای خواننده و اقیانوسی وسیع از کلمات و عواطف زیبا است که هزاران ساحل دارد. جهان، مملو از مجموعه‌های غنایی و نثرهای آهنگین است و دنیای شعر هر روز پرجنب و جوش‌تر و گسترده‌تر می‌شود.

شعر همواره، چه به عنوان مکانی برای بازی زبانی و چه برای ساختن اندیشه، دوست مهم بشریت بوده است. انسان‌ها از دوران باستان، از شعر به عنوان منبعی برای انتقال دانش، تاریخ و اسطوره‌های خود استفاده می‌کردند.

هیچ خواننده تازه‌کاری نمی‌تواند همه‌چیز را در مورد شعر بداند. زیرا از شعر کلاسیک گرفته تا شعر سپید و بی‌قاعده، از منظومه‌های چندجلدی تا هایکو، این شاخه از ادبیات به وسعت جهان، گستردگی دارد.

در این دنیای بزرگ ادبی، خواندن شعر سایر ملل می‌تواند به عنوان یک تجربه متفاوت و جدید، خوانندگان را سر ذوق آورده و به شعر علاقه‌مند کند. شعر قاره آمریکا، با آن جهان چند قطبی، سنت‌های فراوان، تنوع غیرقابل‌تصور از فرهنگ‌ها، شور، نشاط، انرژی و خلاقیت بی‌پایان، از جذاب‌ترین شکل‌های ادبی است که می‌تواند هر کسی را عاشق خود کند.

در این مقاله برای کسانی که می‌خواهند چیز جدیدی را در ادبیات امتحان کنند و یا عاشقان شعر که قصد دارند دانش خود را در این زمینه گسترش دهند، تعدادی از بهترین شاعران آمریکایی انتخاب و برترین آثار ترجمه شده به فارسی از آن‌ها، معرفی شده‌اند.

بهترین اشعار ترجمه شده شاعران آمریکایی | چی بخونم

۱- «گزیده اشعار سیلویا پلات» شاعر: «سیلویا پلات» (۱۹۸۱)

«سیلویا پلات» (۱۹۶۳ – ۱۹۳۲) شاعر، رمان‌نویس و داستان‌نویس بسیار مشهور آمریکایی است که عمدتا برای معرفی ژانر «شعر اعترافی» در ادبیات آمریکا شناخته می‌شود. زمانی که پلات در سن ۳۰ سالگی جان خود را گرفت، برای نشر داستان‌ها و اشعارش طرفدارانی در جامعه ادبی آمریکا داشت. اما پس از مرگش بود که آثارش توجه بسیار بیشتری را به خود جلب کرد.

«گزیده اشعار سیلویا پلات» مجموعه‌ای است که در سال ۱۹۸۱ منتشر شده و علاوه بر گلچینی از آثار منتشر شده در سایر کتاب‌های او، آثار منتشر نشده‌اش را نیز دربر می‌گیرد. تعدادی از شعرهای گزیده شده از دفترهای شعر «بچه غول» (۱۹۶۰)، «کلوسوس و اشعار دیگر» (۱۹۶۲)، «غزال» (۱۹۶۵)، «گذر از آب» (۱۹۷۱)، و «درختان زمستانی» (۱۹۷۲) انتخاب شده‌اند.

پلات حدود بیست سال پس از مرگش جایزه «پولیتزر» را در سال ۱۹۸۲، برای این مجموعه شعر دریافت کرد. اشعار پلات ویژگی خاصی دارند و عمدتا «خودزندگی‌نامه» هستند. او در اشعار خود به بررسی درد و رنج ذهنی‌اش، ازدواج پردردسرش با همکارش «تد هیوز»، درگیری‌های حل‌نشده‌اش با والدین و بینشی که از خود دارد، می‌پردازد.

۲- «سوختن در آب غرق شدن در آتش» شاعر: «چارلز بوکوفسکی(بوکفسکی)» (۱۹۷۴)

«چارلز بوکوفسکی» (تولد ۱۹۲۰ – درگذشت ۱۹۹۴) شاعر و داستان‌نویس شناخته‌شده و از نویسندگان بسیار موفق معاصر آمریکا بود. سبک بوکوفسکی بر تعداد زیادی از نویسندگان هم‌عصر خود اثر گذاشت تا آنجا که برخی ادعا می‌کنند بوکوفسکی تأثیرگذارترین و تقلید شده‌ترین شاعر معاصر آمریکایی است.

بوکوفسکی اولین داستان خود را در سال ۱۹۴۴ زمانی که تنها بیست و چهار سال داشت منتشر کرد و از سی و پنج سالگی شروع به سرودن شعر کرد. او در سال ۱۹۹۴ در سن هفتاد و سه سالگی، اندکی پس از اتمام آخرین رمان خود، «عامه پسند»، درگذشت.

کتاب «سوختن در آب غرق شدن در آتش»، با بیش از ۱۲۰ شعر، مجموعه‌ای عالی از شعرهای اولیه و احتمالاً بهترین اشعار بوکوفسکی با سال دقیق سرودن هرکدام است، که سه سال پس از مرگ وی در سال ۱۹۹۷ منتشر شد. این کتاب یک مرجع عالی برای کسانی تلقی می‌شود که تازه مطالعه شعر آمریکایی را شروع کرده‌اند و یا از طرفداران سبک نوشتاری بوکوفسکی هستند.

اشعار بوکوفسکی زبان و لحن منحصر به فردی دارند که در مقایسه با اشعار شعرای دیگر، بی‌نظیر است. این اشعار، سطح مشخصی از روشنگری را به ارمغان می‌آورند. از طریق این اشعار، شما می‌توانید با دیدگاه او نسبت به زندگی آشنا شده و با پوچی‌هایی که انسان را آزار می‌دهد، مبارزه کنید.

۳- «چهار کوارتت» شاعر: «تی اس الیوت» (۱۹۴۳)

«تی. اس. الیوت» (۱۹۶۵ – ۱۸۸۸) با نام کامل «توماس استرنز الیوت» شاعر، نمایشنامه‌نویس و منتقد ادبی آمریکایی بود. مشهورترین کتاب این نویسنده با عنوان «چهار کوارتت»، مجموعه‌ای متشکل از چهار شعر منفرد او است که به صورت جداگانه از سال ۱۹۳۶ تا ۱۹۴۲ سروده شده اما منتشر نشده بودند؛ تا اینکه سرانجام در سال ۱۹۴۳ در قالب یک کتاب منتشر شدند.

این اثر مدرنیستی که به عنوان شاهکار الیوت در نظر گرفته می‌شود و ثمره یک عمر نویسندگی خلاقانه اوست، پس از انتشار مورد تمجید گسترده‌ای قرار گرفت. هر یک از کوارتت‌های این کتاب با نام مکانی نامگذاری شده‌اند و عبارتند از: «نورتون سوخته» (۱۹۳۶)، «کوکر شرقی» (۱۹۴۰)، «رستگاری خشک» (۱۹۴۱)، و «گیدینگ کوچک» (۱۹۴۲).

این اشعار، بینش الیوت را در مورد ماهیت زندگی آشکار می‌کنند و به مضامینی چون پیوندهای شخصی، ارتباطات حال و گذشته و ماهیت تجربه می‌پردازند. به عقیده منتقدان، این اشعار بالغ‌ترین تجربه نویسندگی الیوت و روشن‌ترین بیان وی از اعتقادات مسیحی‌اش به شمار می‌روند.

۴- «آنجا که پیاده رو پایان می یابد» شاعر: «شل سیلوراستاین» (۱۹۷۴)

«شل سیلوراستاین» مشهورترین شاعر کودکان جهان، آمریکایی است. «سیلوراستاین» (۱۹۹۹ – ۱۹۳۰) با نام کامل «شلدون آلن سیلوراستاین»، شاعر شناخته شده، نویسنده محبوب، کارتونیست و خواننده آمریکایی بود که در جهان با نام «عمو شلبی» شناخته می‌شد.

او نویسندگی و تصویرگری را با داستان کودک بسیار مشهور «لافکادیو؛ شیری که به عقب شلیک کرد»، آغاز کرد و راه خود را با کتاب‌های مصور بسیار محبوبی چون «یک زرافه و نصفی»، «چه کسی یک کرگدن ارزان می‌خواهد؟»، «قطعه گمشده»، و «درخت بخشنده» ادامه داد.

«شل سیلوراستاین» در سال ۱۹۷۴ با انتشار مجموعه شعر کلاسیک «آن جا که پیاده رو به پایان می‌رسد»، دنیای شعر کودک را تکان داد. این کتاب بیش از چهار و نیم میلیون نسخه در جهان فروخت و به پرفروش‌ترین کتاب شعر کودکان و محبوب‌ترین مجموعه شعر برای رده سنی ۴ تا ۱۰ سال، تا امروز تبدیل شد.

اشعار این مجموعه با ذوق هنرمندانه سیلوراستاین که از تخیل بی‌حد و مرز نشات گرفته، برای خوانندگان در هر سنی جذاب و خواندنی است. شعرهای این کتاب همگی نشان‌دهنده سبک منحصربه‌فرد شل سیلورستاین هستند و با لحن شیطنت‌آمیز، طنز و سرگرم‌کننده، هم خنده بر لب می‌آورند و هم به فکر فرو می‌برند.

۵- «هوا را از من بگیر خنده ات را نه»، شاعر: «پابلو نرودا» (۱۹۵۲)

«پابلو نرودا» (۱۹۷۳ – ۱۹۰۴) با نام مستعار «ریکاردو الیسر نفتالی»، شاعر سرشناس اهل شیلی را بزرگ‌ترین شاعر آمریکای لاتین قرن بیستم می‌نامند. او که به خاطر اشعار جان‌بخش خود در سال ۱۹۷۱ برنده جایزه نوبل ادبیات شد، نویسنده‌ای است که با وسعت دید گسترده و طیف وسیع مضامین خارق العاده‌اش، آثار الهام‌بخش برجسته‌ای برای جهانیان نوشته است.

مجموعه «هوا را از من بگیر خنده‌ات را نه»، یکی از مشهورترین کتاب‌های این نویسنده، شامل اشعار عاشقانه و شورانگیز «پابلو نرودا» و نمایش‌دهنده احساساتی است که پس از سال‌ها هنوز شعله‌ور بوده و ممکن است تا ابد باقی بمانند.

او اغلب اشعار این مجموعه را برای سومین همسر خود «ماتیلدا اروشا» و در سال ۱۹۵۲ سرود. سپس آن را به تعداد محدود و به صورت ناشناس منتشر کرد؛ ولی انتشار رسمی آن را تا سال ۱۹۶۳ به تعویق انداخت. این مجموعه زیبا از بخش‌های عاشقانه‌ای نظیر «ملکه»، «عشق»، «میل»، بخش‌های سیاسی با عنوان «خشم‌ها» و «زندگی بشر» و مقدمه‌ای از مترجم کتاب تشکیل شده است.

کلام آخر

خواندن شعر سایر ملل، علاوه بر این که قدرت تخیل شما را تقویت می‌کند و چشمه الهام درونتان را به جوشش درمی‌آورد، باعث می‌شود که با فرهنگ آن کشورها هم آشنا شده و خود را با مردم آن سرزمین در تعامل و یکی‌شده بپندارید. خواندن شعرهای دیگر کشورها موجب می‌شود شما به مفاهیمی چون عشق، زندگی، آزادی، جنگ و امید از دریچه چشم مردم آن‌ جا نگاه کنید و از تفاوت‌ها و شباهت‌ها شگفت‌زده شوید.

اگر با خواندن این مقاله کنجکاو شده‌اید تا درباره شعر کشورهای دیگر نیز بیشتر بیاموزید، مطالعه مقاله‌های «بهترین اشعار روسی با ترجمه فارسی»، «بهترین اشعار ترجمه شده شاعران اروپایی» و «بهترین اشعار ترجمه شده شاعران عرب» نیز به شما پیشنهاد می‌شود.

0 از 5 (0)
? امتیاز شما در رابطه با این مقاله

0 دیدگاه

بهترین اشعار ترجمه شده شاعران آمریکایی


هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

برای ارسال دیدگاه، وارد حساب کاربری خود شوید وارد حساب کاربردی شوید