راهنمای خرید کاغذ کلاسور
مقدمه
اگر از طرفداران دفترهای کلاسوری باشید، حتما پس از مدتی با مسئله تمام شدن کاغذ دفترتان روبهرو شدهاید. قابلیت اضافه یا کم کردن کاغذ، از مهمترین مزایای دفتر کلاسوری است که آن را به انتخاب بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان، تبدیل میکند.
اما آیا میدانید برای پرکردن مجدد دفتر کلاسوریتان باید چه نوع کاغذ کلاسوری، تهیه کنید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با خصوصیات کاغذ کلاسور مناسب هر دفتری، بیشتر آشنا شویم و با ذهنی آگاهتر به خرید کاغذ کلاسور، بپردازیم.
مزایای دفتر کلاسور
ماندگاری و کیفیت ساخت بالاتر، کمجا و بهصرفهبودن یا چندکاره بودن و امکان شخصیسازی؟ شما دفتر کلاسور موردعلاقهتان را به چه دلیلی انتخاب کردهاید؟
البته به دلایل بالا، میتوان قابلیت کم یا اضافه کردن کاغذ را نیز اضافه کرد که همانطور که اشاره شد از بزرگترین مزایای یک دفتر کلاسوری است. اگر دوست دارید کاغذ کلاسور بخرید و به دفترتان اضافه کنید، در لیست زیر با ویژگیهایی آشنا خواهید شد که در زمان انتخاب کاغذ کلاسور، باید در نظر گرفته شوند.
کاغذ کلاسور، چه ویژگیهایی میتواند داشته باشد؟
نوع خطکشی
دوست دارید دفتر کلاسور شما چه کاربردی داشته باشد؟ برای استفاده روزمره، نکتهبرداری و … کاغذ تک خط که در واقع محبوبترین مدل کاغذ کلاسور به حساب میآید، مناسبتر است. اگر میخواهید از دفتر خود برای تمرین زبان انگلیسی استفاده کنید، کاغذ کلاسور دوخط و چهارخط بهتر هستند.
شاید هم بخواهید کلاسور خود را به بولت ژورنال تبدیل کنید تا بتوانید برنامههای خود را به صورت خلاقانهتری در آن وارد کنید. در این صورت میتوانید از کاغذهای نقطهای استفاده کنید. کاغذ کلاسور بدون خط هم برای افراد هنرمند و طراحان، کاربرد بیشتری دارد و به آنها اجازه میدهد دفتر کلاسور خود را به یک دفتر طراحی تمام عیار تبدیل کنند.
اگر هم هنرمندی هستید که میخواهید از تقارن و صاف بودن خطوط خود اطمینان حاصل کنید، بهتر است از کاغذهای شطرنجی استفاده کنید. علاوه بر هنرمندان، این نوع صفحات برای اشخاصی مثل ریاضیدانان، مهندسان، طراحان، معماران، خوشنویسان، دانشمندان و افرادی که در زمینه دادههای آماری فعالیت دارند، کاربردی هستند.
البته بهتر است که دفتر کلاسور خود را به یک کاربرد خاص محدود نکنید؛ میتوانید به راحتی در بخشبندیهای مختلف آن، کاغذهای مختلفی قرار داده و یک کلاسور ساده را به یک دفتر چندکاره تبدیل کنید.
جنس و رنگ کاغذ کلاسور (گرماژ)
اگر قصد دارید مدت زمان زیادی را به نوشتن یا مطالعه مطالب نوشته شده در دفترتان، بپردازید، بهتر است روی کاغذی سرمایهگذاری کنید که رنگ آن باعث خستگی چشم نمیشود. کاغذهایی که بیش از حد سفید هستند میتوانند در دراز مدت چشم را خسته کنند. کاغذهایی که پسزمینه تیرهتر یا رنگیتری دارند، برای استفاده طولانی مدت، مناسبترند.
در زمان خرید کاغذ کلاسور، بهتر است به میزان ضخامت آن نیز دقت کنید. برای استفاده عادی، بهتر است دقت کنید که کاغذ کلاسور آن قدر ضخیم باشد که رد انواع ماژیک، خودکار یا مداد به پشت کاغذ نفوذ نکند یا باعث خط انداختن روی صفحات بعد نشود.
همچنین توجه کنید که کیفیت کاغذ کلاسور بالا باشد؛ به طوری که با جا زدن و بیرون آوردن از حلقهها یا ورق زدن به سادگی دچار پارگی نشود. اگر قصد خرید کاغذ کلاسور خط دار را دارید، بهتر است کیفیت چاپ خطوط را هم از نزدیک بررسی کنید.
تعداد پانچ
سایز کلاسور، یکی از عواملی است که بر تعداد پانچ کاغذ کلاسور اثرگذار است. معمولا کاغذ کلاسور به صورت 2، 3، 4، 6، 20 یا 26 پانچی تولید میشود. کاغذهای کلاسور 20 و 26 پانچی معمولا برای دفاتر استاندارد مخصوص دانشآموزان و دانشجویان مناسبند.
کاغذهایی هم که دارای 2، 3، 4 یا 6 پانچ هستند، میتوانند سایزی کوچک و مناسب دفترچه یادداشت داشته یا به بزرگی کاغذ A4 باشند. از مهمترین نکاتی که باید قبل از خرید کاغذ کلاسور در نظر بگیرید، تعداد حلقههای کلاسور است تا بتوانید کاغذ کلاسوری را تهیه کنید که با حلقههای کلاسور، کاملا هماهنگ بوده و به راحتی در حلقههای آن جای گیرد.
علاوه بر آن، دقت کنید که پانچ کاغذ کلاسور با دقت انجام شده باشد؛ سوراخها با فاصله یکسانی از یکدیگر قرار گرفته و باز شده باشند تا در زمان جا زدن یا بیرون آوردن کاغذها از حلقههای کلاسور، با مشکل مواجه نشوید.
سایز کاغذ
بدیهی است که سایز کاغذ کلاسور مخصوص دفترچه یادداشت، دفتر مشق و … با یکدیگر متفاوت است و سایز دفتر کلاسورتان را قبل از خرید، در نظر داشته باشید. اگر مطمئن نیستید دفترتان چه سایزی دارد، به سایتی که از دفتر را تهیه کردید یا سایت شرکت تولیدکننده دفتر، مراجعه کنید.
اگر به این دو سایت دسترسی ندارید، میتوانید به سادگی اندازههای دفتر را با خطکش اندازه گرفته و با کاغذهای کلاسور موجود در بازار تطبیق دهید. توجه داشته باشید که کاغذ کلاسور، معمولا کمی کوچکتر از خود کلاسور است.
جداکننده صفحات
دوست دارید از یک کلاسور به عنوان چند دفتر استفاده کنید؟ این کار با جداکننده صفحات امکانپذیر است! برای استفاده از یک دفتر کلاسور به عنوان دفاتر یادداشت، طراحی، تمرین زبان و … میتوانید بین صفحات مربوط به هر بخش، جداکننده صفحات ویژهای قرار داده و کاغذهای کلاسور مربوط به هر قسمت را از دیگر بخشها جدا کنید.
جداکنندههای صفحات میتوانند از جنس پلاستیک یا مقوا بوده و رنگها و طرحهای متنوعی داشته باشند. معمولا تعدادی جداکننده صفحه به همراه هر بسته کاغذ کلاسور وجود دارد. اما اگر از رنگ و کیفیت این جداکنندهها راضی نیستید، میتوانید جداکنندههای باکیفیتتر را به صورت جداگانه از فروشگاههای لوازمتحریر آنلاین و حضوری تهیه کنید. باید توجه داشته باشید که اکثر جداکنندههایی که به صورت جدا به فروش میرسند، فاقد سوراخ بوده و برای استفاده، باید با پانچ، آنها را سوراخ کنید.
تعداد کاغذ
گاهی پیش میآید که از یک کلاسور برای نوشتن جزوههای مربوط به چندین درس مهم مدرسه یا دانشگاه استفاده میکنیم و آن را بیش از حد با کاغذ کلاسور پر میکنیم. این کار میتواند به جلد یا حلقههای کلاسور آسیب زده و ماندگاری آن را کاهش دهد. ظرفیت کلاسورها معمولا روی شیرازه آن نوشته میشود.
اگر نمیدانید کلاسور شما ظرفیت نگهداری چند برگ کاغذ کلاسور را دارد، تا جایی در آن کاغذ قرار دهید که با بسته شدن کلاسور، دو جلد آن به هم برسد و به راحتی بتوانید کاغذهای اضافه را از حلقهها خارج کرده یا جا بزنید. اکثر کلاسورهای موجود در بازار، 100 برگ هستند.
نتیجه گیری
از نکات پایانی، توجه به برند کاغذ کلاسور است. کاغذ کلاسوری که همبرند کلاسورتان است، معمولا با خود دفتر، هماهنگی بیشتری داشته و زیباتر به چشم میآید. نظر شما چیست؟ شما معمولا از چه برند یا فروشگاهی کاغذ کلاسور خود را تهیه میکنید؟ لطفا نظرات خود را در بخش دیدگاهها با ما درمیان بگذارید.