«انتشارات روزبهان» در سال ۱۳۵۶ توسط سید جلال فهمیم هاشمی تأسیس شده است. با وجود گذشت چهل و چهار سال از آغاز فعالیت، این نشر همچنان در زمرهٔ ناشران فعال و حرفهای باقیمانده و روز به روز به سوی هدف خود که چاپ کتابهای خوب و متنوع میباشد، قدم برداشته و افراد بیشتری را به سمت کتاب خواندن سوق میدهد. فروشگاه اصلی انتشارات روزبهان در خیابان انقلاب شهر تهران واقع شده، اما تهیه آثار این نشر از طریق چی بخونم امکان پذیر است.
سید جلال فهیم هاشمی متولد ۱۳۱۶، فعالیت خود را در انتشارات امیرکبیر آغاز کرد اما رفته رفته به سبب علاقه و تواناییاش، به سمت تأسیس انتشارات مستقل خود پیش رفت و نشر روزبهان را در چهلسالگیاش تأسیس نمود. او تا هفتاد و دو سالگی به شغلش ادامه داد و در مسیر چاپ و نشر کتاب بهخوبی پیش رفت و آثار ارزندهای را در اختیار مخاطبان قرار داد. سید جلال فهیم هاشمی در سال ۱۳۸۸ از دنیا رفت اما پس از وی، مدیران لایقی مسئولیت انتشارات روزبهان را به عهده گرفته و به فعالیت خود به خوبی ادامه دادند.
یکی از اهداف مهم نشر روزبهان، چاپ و نشر کتاب برای سنین مختلف و هم چنین برای افراد با سلایق مختلف بوده است. به طوری که میتوان آثاری در حوزههای «ادبیات»، «روانشناسی» و «علوم سیاسی» تا «کتب مرجع»، «ورزشی» و «مهندسی» را در این نشر یافت. تنوع بالای عرصههای کاری نشر روزبهان، یکی از دلایل پرمخاطب بودن این نشر است.
یکی از مهمترین وجوه تمایز انتشارات روزبهان با دیگر نشرها، چاپ مجموعهٔ آثار «نادر ابراهیمی» میباشد. میتوان گفت تقریباً همهٔ آثار نادر ابراهیمی در این نشر به چاپ رسیده و تاکنون بارها تجدید چاپ گشتهاند. علاوه بر نادر ابراهیمی که یکی از بزرگترین نویسندگان معاصر ایرانی است، افراد دیگری همچون «صمد بهرنگی»، «پرینوش صنیعی» و «عباس میلانی» از جمله نویسندگان پرآوازهای هستند که آثارشان در نشر روزبهان به چاپ رسیده است.
از مهم ترین کتاب های چاپ شده در نشر روزبهان عبارت اند از:
انتشارات روزبهان در حدود ۷۰۰ جلد کتاب را تا به امروز به چاپ رسانده است.
کتابهای انتشارات روزبهان به طور دقیق به دستههای زیر تقسیمبندی میشوند:
«فلسفه»، «ادبیات»، «سینما و تئاتر»، «روانشناسی»، «ادبیات کودک»، «مدیریت»، «زندگینامه»، «رمان و داستان کوتاه»، «نمایشنامه»، «کتابهای دانشگاهی»، «تأملات»، «موضوع آزاد»، «پدیدارشناسی»، «دفترهای سیاست مدرن»، «مواجهات»، «فنی مهندسی» و «علوم پایه»، «داستاننویسی»،«شعر»، «کمیک استریپ» و …