«میلان کوندرا»، نویسنده ی نود و دو ساله ی اهل جمهوری چک، در سال 1929 در خانواده ای فرهنگی متولد شد. او در رشته ی ادبیات و زیبایی شناسی دانشگاه کارلف تحصیل را آغاز نمود و پس از مدتی کوتاه، به تحصیل در دانشکده فیلم روی آورد.
میلان کوندرا از همان دوران کودکی و نوجوانی اهل نوشتن بود. به مرور زمان با پا گذاشتن به محافل ادبی بزرگ تر، توانست با جسارت بیشتری بنویسد و آثارش را در اختیار تعداد بیشتری از انسان ها قرار دهد. میلان کوندا در چهل و شش سالگی به فرانسه تبعید شد و شش سال بعد به تابعیت آن کشور درآمد.
یکی از معروف ترین کتاب های میلان کوندرا، «بار هستی» نام دارد. او در این کتاب مخاطب را با پرسش های عمیق و فلسفی مواجه می کند. پرویز همایون فر (مترجم کتاب) در این باب می نویسند: "چگونه بار هستی را به دوش می کشیم؟ آیا «سنگینی» بار، هول انگیز و «سبکی» آن دل پذیر است؟ بار هرچه سنگین تر باشد، زندگی ما به زمین نزدیک تر، واقعی تر و حقیقی تر است…"
علاوه بر این وجه فلسفی کتاب، میلان کوندرا کمی از تاریخ هجوم شوروی به چکسلواکی را نیز به رمان افزوده و در نهایت با شخصیت های "توما" و "ترزا" قصه ای خلق کرده تا تمام هدف و حرفش را با معجزه ی داستان، منتقل کند. رمان بار هستی با ترجمه دکتر پرویز همایون فر در انتشارات قطره، تا کنون بیش از چهل بار تجدید چاپ شده است.
میلان کوندرا تاکنون چندین مرتبه نامزد دریافت جایزه ی نوبل ادبیات بوده است. هم چنین در سال 2007، جایزه ی دولتی ادبیات چک، در سال 2000 جایزه ی هردر و در سال 1992 جایزه ی دولت اتریش برای ادبیات اروپایی را دریافت نموده است.
آثار میلان کوندرا عبارت اند از: